Contacteer ons : info@rashondenoosthof.be

Location

LocatieLeeuwerkstaat 22, 2360 Oud Turnhout

time

Ma - Zo7/7 open op afspraak

phone

Contacteer ons+32 (0)475 54 09 52

png0

Akita Inu

Enig resultaat


Akita Inu


Gemakkelijk af te richten
Eersteklas waakhond
Goed temperament
Aanhankelijk
Dol op kinderen

De stoere Akita Inu wordt ingedeeld bij de rassen van de Keesachtigen en Poolhonden. Hij is sterk en atletisch en heeft een legendarische moed. De rasnaam is afgeleid van de japanse provincie Akita op het eiland Honshu. Akita Inu’s woren in Japan voornamelijk gehouden als Politie-of waak- en verdedigingshond. In andere landen worde nze ook als gezelschapshond gehouden.

Geschiedenis
De Akita Inu is de grootste van de Keesachtige Japanse honderassen. Het ras is gedurende de laatste drie eeuwen nagenoeg onveranderd gebleven. In het verleden werd hij gebruikt als jachthond voor de jacht op everzwijn, hert en zelfs de beer. Akita’s kunnen bijzonder trouw zijn. Een hond genaamd Hachiko is een legende geworden. Iedere dag liep hij naar het Shibuyastation in Tokyo om zijn baas af te halen. Hij was zo trouw, dat hij dat na diens dood nog negen jaar lang deed. Daarom werd er op het bewuste station een standbeeld voor hem opgericht en wordt hij nog steeds herdacht door hondenliefhebbers.

Raspunten
Een stevig gebouwde hond, goed geproportioneerd, met een indrukwekkend, aristocratisch uiterlijk. Behoedzaam en gewillig

kleur:
Peper-en-zout, roodachtig, Zwartgrijs, gestroomd, wit of wit met aftekiningen.