Contacteer ons : info@rashondenoosthof.be

Location

LocatieLeeuwerkstaat 22, 2360 Oud Turnhout

time

Ma - Zo7/7 open op afspraak

phone

Contacteer ons+32 (0)475 54 09 52

png0

Amerikaanse Staffordshire Terrier

Enig resultaat


Amerikaanse Staffordshire Terrier


Uitstekende waakhond
Onbevreesd
Uitstekende rattenvanger
Geschikt voor kinderen

Land Van Herkomst: Verenigde Staten

Oorspronkelijke Taak: In de Negentiende eeuw gefokt als vechthond, maar tegenwoordig een betrouwbare gezelschapshond

Uiterlijke kenmerken

Lichaam:
Amerikaanse Staffordshire Terriers zijn zeer gespierde honden met een gedrongen lichaamsbouw. Ze behoren een zeer krachtige indruk te geven in verhouding tot hun groote. De rug is kort en sterk en de rubben zijn goed gewelfd. De staart is in verhouding tot de groote van de hond kort. Hij is laag aangezet en loopt in een punt toe. De staart mag niet gekruld zijn of over de rug gedragen worden. De borst is breed en diep. Vanwege de breedte van de borst staan de voorbenen wijd uit elkaar. Ze staan recht op de compacte voeten en zijn rond van bod. De middellange hals is zwaar, vrij van heelhuid en licht gebogen.

Hoofd:
Het hoofd is middelgroot, met een brede schedel en uitgesproken wangspieren. De stop is duidelijk en de kaken zijn duidelijk afgetekend. De middelgrote snuit heeft goed aangesloten lippen. De oren zijn hoog aangezet en worden deels rechtop (‘prikoor’) ofwel deels gevouwen naar achteren gedragen (‘rozenoor’). De ronde ogen zijn laag en zeer wijd uit elkaar geplaatst. Amerikaanse Staffordshire Terriers hebben een schaargebit.

Vacht:
De korte en stijf aanvoelende vacht ligt zeer dicht tegen de huid aan en moet glanzen.

Kleur:
Iedere vachtkleur is toegestaan. Geheel wit, 80 procent wit, black and tan en leverkleur ziet men op tentoonstellingen echter liever niet. De meest voorkomende kleuren zijn verschillende tinten gestroomd, rood en beige, al dan niet met witte aftekeningen en een zwart masker

Karakter:
Amerikaanse Staffordshire Terriers, of kortweg Am Staffs, zoals ze door de liefhebbers genoemd worden, zijn eerlijke, extraverte, ongecompliceerde, aanhankelijke, actieve en onstuimige honden. Ze zijn waaks, erg moedig en vasthoudend, en behoorlijk hard voor zichzelf. Ze zijn zeer trouw aan hun gezin.

Am Staffs gaan goed om met kinderen en zijn erg tolerant, maar vanwege hn onstuimigheid zijn het vooral voor wat rotere kinderen fijne speelkameraadjes. Een goed opgevoede Am Staff zal huis en haard beweken, maar stelt zich niet onvriendelijk op tegenover mensen die hij niet kent. Hij zal er desondanks zijn – en overtuigend zijn mannetje staan – als zijn gezin bedreigd wordt. Eenmaal goed gesosialiseerd met katten en andere huisdieren zal de omgang met ze weinig to geen problemen geven