Contacteer ons : info@rashondenoosthof.be

Location

LocatieLeeuwerkstaat 22, 2360 Oud Turnhout

time

Ma - Zo7/7 open op afspraak

phone

Contacteer ons+32 (0)475 54 09 52

png0

Maltezer

Enig resultaat


Maltezer


Deze kleine witte hond, die naar het eiland in de Middellandse zee werd genoemd, was al bij de Oude Grieken en Romeinen bekend en populair. Ook toen was hij al in het bezit van de gunsten der dames, zoals is te zien op oude wandtapijten, vazen en ander aardewerk. Ook tegenwoordig steelt de Maltezer vele harten, vanwege zijn lange, zijdeachtige, prachtige vacht. Verder is hij namelijk graag buiten, zelfs in de regen en in de sneeuw. Als hij er dan nog onberispelijk moet uitzien, dan neemt de verzoring van die vacht natuurlijk meer tijd en moeite in beslag. De Maltezer is een echt speelse hond, die graag met kinderen stoeit.

Land van herkomst
Italië/ Malta

Aanleg
Gezinshond

Grootte
De schouderhoogte bij de reuen ligt tussen de 21 en 25 cm en bij teven tussen de 20 en 23 cm.

Vacht
De Maltezer bezit en witte, lange, zijdeachtige vacht zonder ondervacht die in een scheiding op de rug gedragen wordt.

Verzorging

Maltezers verharen niet – tijdens een borstelbeurt blijven de dode haren in de borstel achter. De vacht behoord lang te zijn, tot op de grond, met een duidelijke scheiding op de rug. Hij kan ook geschoren worden of geknipt.

Aard
Vriendelijk, lief, speels, gezellig, leergierig en gevoelig. Kan prima opschieten met kinderen. Hecht zich sterk aan zijn baas.

Opvoeding
De opvoeding is vrij gemakkelijk omdat maltezers graag bij hun gezin zijn en zich vrijwel altijd moeiteloos aanpassen aan de omstandigheden ze zijn erg gevoelig voor harde woorden en mogen dan ook nooit met harde hand opgevoed worden.

Sociale Aanleg
De Maltezer is geen ruziezoeker en kan over het alemeen goed opschieten met zowel honden en andere huisdieren als kinderen. Ook als er visite komt, doen ze niet moeilijk.

Beweging
Met een Maltezer hoeft u niet per se urenlange wandelingen te maken, maar als u een fervent wandelaar bent, zal dit hondje u met plezier vergezellen.