Contacteer ons : info@rashondenoosthof.be

Location

LocatieLeeuwerkstaat 22, 2360 Oud Turnhout

time

Ma - Zo7/7 open op afspraak

phone

Contacteer ons+32 (0)475 54 09 52

png0

Pekingees

Enig resultaat


Pekingees


Deze kleine, langharige hond met de ingedrukte snuit kwam in 1860 naar Engeland, als oorlogsbuit na de verovering van het keizerlijke paleis in Peking. Officieus wordt deze hond ook wel eens Pekingese Paleishond genoemd. De pekingees werd in China als sedert de 8ste eeuw gehouden en wel uitsluitend aan het hof van de Chinese heersers. Zijn schoonheid en zin exotisch uiterlijk maakten hem in Engeland al snel populair. Vanuit Engeland kwam hij naar de rest van Europa en naar de Verenigde Staten. Een Pekingees heeft niet al te veel ruimte nodig en hij kan dus ook best op een flat of in een woning in de stad gehouden worden. hij kan erg aanhankelijk zijn. Hij is erg waaks. alle kleuren en aftekeningen zijn toegestaan in de vacht, met uitzondering van albino en leverkleurig. Bonten moeten gelijkmatig bont zijn. Gewenst zijn een zwart neus en zwarte oogleden.

Land van herkomst
China

Aanleg
Gezelschapshond

Grootte
De schouderhoogte is ongeveer 20 cm en de Pekingees weegt ongeveer 4 tot 6 kilo

Vacht
De overvloedige langharige vacht heeft veel ondervacht. Pekingezen komen voor in tal van kleuren, onder andere zwart en beige, al dan niet met wit gecombineerd. Een albino- of leverkleurige vacht komt echter nooit voor.

Verzorging
Leer de pups de vachtverzorging als iets leuks te zien, want zo voorkomt u dat de borstel- en kambeurten later ontaarden in worstelpartijen. Vergeet niet het haar in de oksels, op de buik en tussen de poten te verzorgen, omdat zich hier ook klitten vormen. Tussen de voetzooltjes mag u het overtollige haar weg knippen.

Aard
Aanhankelijk, maar niet afhankelijk, waardig op een innemende manier, intelligent, soms wat op zichzelf en wat eigenzinnig, moedig.

Opvoeding
Ook al laat een Pekingees zich de wet niet voorschrijven, u zult hem toch enkele basisprincipes bij moeten brengen als u later niet opgezcheept wilt zitten met een humeurig diertje dat zijn eigen gang gaat. Spreek hem positief toe als hij iets goed doet en straf hem niet al te zwaar wanneer hij de fout in gaat, dan bereikt u de beste resultaten.