Contacteer ons : info@rashondenoosthof.be

Location

LocatieLeeuwerkstaat 22, 2360 Oud Turnhout

time

Ma - Zo7/7 open op afspraak

phone

Contacteer ons+32 (0)475 54 09 52

png0

Beagle

Enig resultaat


Beagle


Dol op kinderen
Kan goed met andere huisdieren opschieten
Intelligent
Vriendelijk en aanhankelijk

Land van herkomst: Engeland
Oorspronkelijke Taak: Meutehond voor het opsporen en drijven van wild, voornamelijk hazen en konijnen

Oorsprong en geschiedenis
De Beagle is een van de kleinste lopende honden en herbergt al hun goede eigenschappen in een klein bestek. Het is een oud ras, dat de jager reeds honderden jaren veel plezier geeft; in geschriften uit 1475 wordt voor het eerst melding gemaakt van Beagles. Sedert onheuglijke tijden worden ze reeds in de meute gebruikt voor de hazenjacht. Beagles komen over de hehele wereld voor en hebben in de diverse klimaten op uiteenlopende wildsoorten gejaagd.

De Beagle is een vrolijke, aanhankelijke, kleine hond, die zowel van mensen als van andere huisdieren houdt. Hij is dol op kinderen en een heerlijke kameraad, altijd bereid tot een tocht in de natuur of om zich aan uw voeten op het haardkleed uit te strekken. Het is geen blaffer en wordt nog het meest tijdens de jacht gehoord

raspunten

Algemene verschijning:
Een stevige, compact gebouwde bak, die de indruk wekt van kwaliteit zonder grofheid

kleur:
Elke erkende brakkleur, behalve leverkleur.

Hoofd en schedel:
Hoofd tamelijk lang, krachtig maar niet grof bij de reu en fijner bij de teef; zonder frans en buitensporige rimpels. Schedel iets gewelfd en matig breed, met matig zichtbare achterhoofdsknobbel. Stop duidelijk aangegeven en de afstand tussen achterhoofdsknobbel en neuspunt zo gelijk mogelijk verdelend. Snuit niet puntig, lippen redelijk hanend. Neus breed en neusgaten goed open; bij voorkeur zwart, maar bij de lichter gekleurde honden mag deze ook iets minder gepigmenteerd zijn.

Staart:
Stevig en middelmatig lang. Hoog geplaatst en vrolijk gedragen, maar niet over de rug gekruld of vanaf de wortel naar voren gebogen. Goed met haar bedekt, vooral aan de onderzijde.