Contacteer ons : info@rashondenoosthof.be

Location

LocatieLeeuwerkstaat 22, 2360 Oud Turnhout

time

Ma - Zo7/7 open op afspraak

phone

Contacteer ons+32 (0)475 54 09 52

png0

Schotse Terrier

Enig resultaat


Schotse Terrier


De Schotse Terrier of Scottie stond ooit bekend als de Aberdeen Terrier, vernoemd naar de stad in Schotland. De Schotse Terrier was, et als de Cairn Terrier, gefokt met als taak om ongedierte te bestrijden. De Scottie bestaat al vele eeuwen en heeft in die tijd verschillende variëteiten gekend. Aan het einde van de negentiende eeuw werd hij samen met de Skye, de Dandie Dinmond en de West Highland White Terrier onder de verzamelnaam Schotse Terrier tentoongesteld. Nog steeds denken veel mensen dat de West Highland White en de Schotse Terrier tot hetzelfde ras behoren. De lijnteelt van de Schotse Terrier begon echter al rond 1800. In 1892 werd in Schotland de eerste Schotse Terrier Club opgericht en werd de rasstandaard opgesteld.

De ‘Schot’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is vaak iets gereserveerder dan zijn beide neefjes, de Cairn en de Westie, die vrolijker en levendiger zijn, maar ook de Schot kan goed met kinderen zijn en heerlijk stoeien. Hij is graag buiten en loopt dan lange stukken. Hij is ook op zijn plaats in een wat kleinere woning; Ten opzichte van het gezin waar van hij deel uitmaakt is hij oplettend en lief. hij is al door menigeen als waakhond onderschat, want met zijn schouderhoogte van 25 cm behoort de Schotse Terrier tot de uitgesproken kleine rassen. Maar hij is enorm sterk en moedig. Met zijn spitse, rechtop staande oren, zijn dikke snor en de vrolijk omhoog gedragen staart i de Schot een opvallende verschijning. Het dradige haar is zwart, grijs (‘Brindle’) of gestroomd in één van deze kleuren.

Land van herkomst
Schotland

Aanleg
Jachthond op onder andere vossen en konijnen, gezinshond

Grootte
De schouderhoogte varieert van 25 tot 28 cm.

Vacht
De vacht is hard en draadharig. De Schotse Terriër wordt gefokt in zwart, gestroomd en tarwekleurig.

Verzorging
De vacht zal ongeveer twee keer per jaar door een deskundige met de hand geplukt moeten worden; de borst, de pootjes en de kop worden in de regel geknipt. tussen de plukbeurten door moet u de vacht regelmatig borstelen en kammen. houd de baard en snor vrij van etensresten. Showhonden hebben wat meer vachtverzorging nodig.

Aard
De Schot is eerlijk en sober, zeer gehecht aan zijn gezin, Waaks, waardig, sportief en soms eigenzinnig.