Contacteer ons : info@rashondenoosthof.be

Location

LocatieLeeuwerkstaat 22, 2360 Oud Turnhout

time

Ma - Zo7/7 open op afspraak

phone

Contacteer ons+32 (0)475 54 09 52

png0

Yorkshire Terrier

Enig resultaat


Yorkshire Terrier


De Yorkshire Terrier of het Yorkie is een betrekkelijk jong ras. het is ongeveer honderd jaar geleden in Yorkshire (Engeland) ontwikkeld uit een kruising van een Skye Terrier met de uitgestorven Black and Tan Terrier, een voorloper van de Manchester Terrier. het kan zijn dat ook de Maltezer en de Dandie Dinmont Terrier zijn gebruikt. De Yorkshire Terrier werd in 1886 door de Engelse Kennel Club erkend. Het ras kwam in 1880 in Amerika maar het duurde een tijdje voor het bekend werd; Tegenwoordig is deze levendige kleine terrier een van de populairste gezelschapshonden ter wereld.

aanhankelijk
moedig
kan goed overweg met andere huisdieren
goede waakhond

De Yorkshire Terriër is vooral in Engeland een zeer populaire hond. Wedijvert met de Chihuahua om de titel van kleinste hond ter wereld. Grotere dieren boezemen hem echter geen ontzag in een voor de kluizenaar vormt hij geen goede keus, want hij wil met iedereen vriendschap sluiten.

Vele eigenaars van Yorkshire Terriërs vinden het niet zo erg als hun huisdier er een beetje sjofel en ruig uitziet, zolang ze weten dat het schoon en gezond is. de liefhebber van tentoonstellingen heeft het echter druk, want de Yorkshire Terrër wordt zodanig geëxposeerd dat zijn onberispelijke vacht, alleen te vereiken door eindeloos borstelen, wassen en oliën, geheel tot zijn recht komt

land van herkomst
Engeland

Aanleg
Van oorsprong een rattenvanger, nu voornamelijk gezinshond.

Vacht
Dit ras heeft een zeer lange, zijdeachtige vacht, waarvan de kleur goudbruin met donkere staalgrijs is. Bij puppy’s zijn deze grijze haren nog zwart.

Aard
Levendig, intelligent, soms overmoedig, lief, waaks, gehecht aan zijn eigen gezin. yorkshire Terriër zijn erg alert en blaffen wanneer ze onraad bespeuren.